Losing 21kg (my experience) / Näin laihduin 21kg / Как я похудела на 21кг

FI: Vuonna 2008 minun paino oli 70kg, ja pituus n.161cm. Tein päätös vasta vuonna 2009, että nyt minä laihdun, haluan olla laiha/hoikka, en halua enää paina niin paljon.
Ensiksi, tein itsellesi lista, joissa kirjoitin:
1) Millainen vartalo haluan
2) Mikä paino haluan
3) Miten laihdun
4) Mitä syön
5) Paljonko siihen kaikkiin menee aika

Haluaisin olla laiha, hoikka, sirorakenteinen, vähän lihaksia, eli samantyyppinen vartalo kun esim. ballerinoilla, tai tytöllä jotka harrastavat rytminen voimistelu. Eli ei mitä fitness/miss bikini yms., vain just hoikka/laiha vartalo. Ja unelma paino oli 49 kg.

RU: В 2008 году мои вес был 70кг, и рост 161см. Решение я приняла лишь в 2009 году, что хочу похудеть, чоху быть стройной/худой, и не хочу больше весить так много.
В певую очередь я составила список, в котором написала:
1) Какое тело хочу
2) Какой вес хочу
3) Как я буду худеть
4) Что я буду кушать
5) Сколько на это все уйдет время

Я хотела быть стройной, худой, изящной, с небольшим количеством мышц, то есть примерно хотела такую же фигуру как у балерин, или фигуру как у девушек которые занимаются художественной гимнастикой. То есть я не хотела быть с множественным количеством мышц как у фитесс/мисс бикини, а именно хотела худое и стройное тело. И вес мечты был 49 кг.

1

FI: Olen laihtunut vaiheittain. Aina jokaiseen vaiheen jälkeen olen tehnyt tauko (pari kuukautta) eli:
Vaihe 1) 2009-2010 70kg-64kg
Vaihe 2) 2010-2011 64kg-58kg
Vaihe 3) 2011-2012 58kg-54kg
Vaihe 4) 2012-2013 54kg-49kg

RU: Худела я поэтапно. После каждого этапа делала перерыв (пару месяцев):
Этап 1) 2009-2010 70kg-64кг
Этап 2) 2010-2011 64kg-58кг
Этап 3) 2011-2012 58kg-54кг
Этап 4) 2012-2013 54kg-49кг

2

FI: Mitä olen tehnyt että paino laskee?
* Aloitin harrastaa liikuntaa
* En ole syönyt klo 18:00 jälkeen mitää
* Nukkuin min. 8h.
* Join min. 2l vettä per päivää

RU: Что я делала для того что бы вес упал?
* Начала заниматься физкультурой
* Не чего не ела после 18:00
* Спала минимум 8ч.
* В день пила минимум 2л воды

3

FI: Lista, mitä lopetin syömään, eli näitä tuotteita en ole syönyt (jotkut tuotteet en vain tykännyt, sen takia en syönyt (esim. kala), mutta kuitenkin kirjoitan ne tähän listaan):
- Liha, makkara
- Kala
- Peruna, perunalastut
- Alkoholia (vain punaviiniä joskus)
- Paistettu ruoka (kaikki mitä on paistettu, en ole syönyt)
- Rypsiöljyä, voi, margariini, majoneesi

RU: Список того, что я перестала употреблять, то есть эти продукты я не ела (некоторые продукты я просто не люблю, поэтому не ела (например рыба) но тем не менее я их запишу в этот список):
- Мясо, колбаса
- Рыба
- Картошка, чипсы
- Алкоголь (лишь иногда красное вино)
- Жаренная пища (все что было жаренное, я не ела)
- Растительное масло, масло, маргарин, майонез

4

FI: Lista, mitä olen syönyt:
- Kana, kalkkuna
- Jogurttia/rahka/maitoa kaikki 0% rasvaa
- Juustoa max. 25% rasvaa
- Kasviksia (paljon kurkkua, tomaattia, tilliä)
- Hedelmiä
- Puuroa (tattari puuroa, riisi)
- Leipää
- Oliiviöljyä

RU: Список того что я ела:
- Курица, индейка
- Йогурт/творог/молоко все 0% жирности
- Сыр макс. 25% жирности
- Овощи (много огурцов, помидор, укропа)
- Фрукты
- Каши (греча, рис)
- Хлеб
- Оливковое масло

5

FI: Mitä liikunta harrastin?
Vaiheessa 1-3 olen harrastanut kuntosalia, kevyt aerobiкkia kotona sekä tein pilates. Vaihe-4, aloitin juoksua, ja siitä tuli minun nykyinen harrastus.

RU: Какой физкультурой я занималась?
На этапах 1-3 я занималась легкой аэробикой дома, ходила в спорт зал а так же делала пилатес. На этапе-4, начала заниматься бегов, и на сейчас это стало моим хобби.

8

FI: p.s. v.2013-2014 välein olen "laihtunut" n. 1-3 kg (Nykyinen paino on 46-48kg) "luonnollisesti", koska olen juoksenut, eli ei ollut tarkoitus laihtua. Ja vaikka laihtuisin vain 1-3kg, ulkonäöstä/visuaalisesti, vartalo pienenee melkein 2 kertaa, koska minulla lähti paljon likaa rasvaa kehosta.

RU: p.s. в 2013-2014 я "похудела" на 1-3кг (Нынешний вес 46-48кг) то есть похудела "естественно", потому что бегала, и у меня не было задачи именно худеть. И хоть я и похудела всего на 1-3кг, с виду/визуально, я уменьшилась почти в два раза, то есть я потеряла много лишнего жира.

9

FI: Ja tässä on vielä muutama kuva (pari päivä sitten otettu) eli kaikki sama kuin kesällä, paino/kroppa sama, paitsi että melkein 1% (0,8 %) rasvasta lähti.

RU: И напоследок еще пару фотографий (пару дней назад сняты) почти все тоже самое что и летом, фигура/вес тот же, только почти 1% жира (0,8 %) ушел.

6

7

25 comments:

 1. OMG !!! Good work!!!

  ReplyDelete
 2. Wow! Good work girl <3

  ReplyDelete
 3. Kiitos tästä postauksesta (:

  ReplyDelete
 4. Ihan mahtava postaus ja oon todella ylpeä susta ja saavutuksistas <3

  ReplyDelete
 5. wwo you are hot though I think 52-55 kilos would be better as you are way skinny now but anyways you are very beautiful!

  ReplyDelete
 6. Järkyttävää kuinka hyvännäköisestä tytöstä on tullut anokrektinen muodoton luukasa. Hei olet hyvännäköinen, en halua sanoa, että olet ruma, mutta laihduttamisesi ei ole ollut enää pitkään terveellä pohjalla. Naisella pitää olla myös muotoja, 49 kg on sinulle aivan selvästi liian vähän, tällä hetkellä olet järkyttävän näköinen näin miehen mielipiteenä sanottuna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvostan kaikkien mielipiteet :)

   Kiitos mielipiteestäsi & kommentistasi ♥

   Delete
 7. Näytät ihanalta! <3 Kovin hoikka olet, mutta tosi atleettisen ja hyväkuntoisen näköinen. Älä enää laihdu, ethän? :) Olet jo tavoitteessasi

  ReplyDelete
 8. Hienoa päättäväisyyttä! Mulla nykynen paino n. 58kg, haluisin tiputtaa viitisen kiloa. Edellisen kommentin "muodoton luukasa" on aika ilkeästi sanottu, mutta olen samaa mieltä että 48kg on ehkä vähän liian vähän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :)

   Tsemppiä sinulle laihtumisessa ♥

   Ei haitta, jokaisella on kuitenkin oma mielipide :-) (Olen optimisti :)

   Delete
 9. Marja-LeenaOctober 25, 2014

  Olet sisukas nainen.Pidäthän kuitenkin huolen monipuolisesta ravinnosta ja muista pitää lepotaukoja liikunnassa niin keho palautuu eikä tule "kuivumista ja riutumista. Hyvää loppusyksyä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terve.
   Kyllä, nyt syön terveellinen ruoka ja minulla on aina yksi päivää viikossa vapaa (eli ei mitää liikuntaa) :)
   Kiitos, teille samoin ♥

   Delete
 10. Oi, onneksi olkoon tavoitteiden saavuttamisesta! :)

  ReplyDelete
 11. Rehellisesti sanottuna näytät mielestäni nykyisessä painossa anorektiselta. Enkä sano tätä mitenkään pahalla, vaan enemmänkin herätelläksesi sua ajattelemaan asiaa. On toki hienoa, että olet muuttanut elämäntapojasi terveellisempään suuntaan, mutta terveelliset ruokailutottumuksetkin kääntyvät jossain vaiheessa itseään vastaan, kun ruokavaliota alkaa rajoittaa liikaa. Luulen, että sulle on käynyt niin. Lista ruoista joita nykyisin syöt, on todella minimaalinen, enkä oikeasti usko, että saat ruokavaliostasi tarvittavan määrän energiaa ja ravintoaineita. Kannattaa muistaa, että mm. elimistön peruselintoiminnot (hengitys, sydämen toiminta, aineenvaihdunta) vaativat tietyn määrän energiaa toimiakseen normaalisti. Liiallisesta hoikkuudesta on monia terveydellisiä haittoja, vaikka omasta mielestäsi näyttäisitkin nyt todella hyvältä ja olo olisi tällä hetkellä ok.

  Näin ex-syömishäiriöisen näkökulmasta touhusi ei enää vaikuta olevan terveellä pohjalla. Voi tietysti olla, että olen väärässäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Terve! Kiitos kommentistasi ♥

   Jos haluan olla laiha, niin minulle pitää rajoittaa ruokavalio + harrastaa paljon urheilua, koska meidän perheessä, nais linjalla on geeni (tai geenit? en osaa sitä selittää) eli kaikki me ollaan n. 70-80kg, mutta kun synnyttään lasta, paino laskee paljon, esim. minun äiti on nyt 45v. ja painaa 48kg, mummo on 72v. ja painaа 52kg :-) Minulla ei ole vielä lapsia :) Joten paino voi helposti kasvaa jos syön "normaali" ruoka (ja on jo kokemus ;)..Sen lisäksi, juuri minulle on täydellinen 46-48kg, koska tunnen tässä painossa itseäsi todella terveelliseltä ja energiseltä :)

   Delete
 12. sulla on todellakin syömishäiriö...

  ReplyDelete

INSTAGRAM